Det tar oftast lång tid att ta fram ett mönster, i synnerhet när man tecknar mer avancerade mönster. Bladverk och blommor har jag jobbat en hel del med men gillar även geometriska mönster. Där kan det lätt uppstå roliga mönstereffekter. Jag varierar ibland med att skapa mönster direkt i datorn. Jag gillar även att experimentera med bokstäver och ibland uppstår det oväntade. Det oväntade är riktigt roligt när det blir mönster av bokstäver.

Delar av mönster med bladverk

Mönsterdesign är verkligen en rolig process att arbeta med! Vilken produkt ska mönstret anpassas efter? Vilket material? Hur kommer rapporteringen se ut? Vilket tillvägagångssätt ska jag välja? Frågorna är många. Jag arbetar oftast i Photoshop. Tecknar för hand eller med ritbräda. Procreate är en bra app att arbeta med också.

En del av mina mönster kan du beställa på olika produkter på Redbubbles hemsida. Här är länken till min sida på REDBUBBLE