Formgivare – konstnär
Medlem i SKF/Konstnärshuset,
Svenska Konstnärsförbundet, SK
Bildupphovsrätt, BUS
Konstnärernas Kollektivverkstad Stockholm, KKV
Styrelsemedlem i KKV 2016-2018

FOTO 2013 och 2014 fick ett antal av mina bilder hedersomnämnande i Mobile Photography Awards i kategorierna Black and White, Nature, Macro, Architecture och Waterscapes samt även i iPhone Photography Awards 2014 i kategorierna Travel, Flowers och Trees.

GRAFIK Arbetar för närvarande mest med tekniken fotopolymer, monotypi och papperslitografi men har även arbetat med tekniker som akvatint, mezzotint, mjuketsning och flatbitning.

MÅLERI Jag har ett abstrakt formspråk som för tanken till landskapet och naturen långt borta och nära. Målningarna söker en bild som gömmer sig under det faktiska landskapet. Färgerna är valda så att de binds ihop i en ljusrymd och stämningen byggs med fina nyans- och temperaturskillnader. Tekniken är främst olja och tempera.

MÖNSTERDESIGN Älskar att se hur former och mellanrum bildas när jag skapar mönster samt att få harmoni i kompositionen. Se hur motiv och färg samarbetar. Använder oftast Photoshop, Procreate eller papper och penna.

OBJEKT En gammal idé som jag tog fram och realiserade under 2015 var mitt projekt ”ljuslåda” där jag arbetar tredimensionellt med en kombination av ljus, bild och ljud. Under 2017 har ljuslådan vidareutvecklats utan ljud, ljuset har förfinats och motiven är illustrationer, målningar eller fotografier.

VILL DU SE MER? På Instagram ser du mer av mina verk, bilder från utställningar och andra händelser. Kontot heter eva.ax.riise

KONTAKT